Pozicioni i gjumit varësisht varet nga ajo se sa komfort ndjeheni. Sidoqoftë, shumë pozicione të ndryshme rekomandohen nga ekspertët kur është fjala për një shëndet më të mirë

Përderisa shumë nga ta sugjerojnë të flini të shtrirë në shpinë, ka një numër të madh arsyesh se përse nuk duhet të flini në krahun e djathtë, transmeton Telegrafi.

Nëse veç e preferoni fjetjen në këtë pozicion, atëherë është koha t’i rishikoni arsyet se përse nuk duhet ta bëni këtë.

Screenshot_2

Për gratë shtatzëna…

Ky pozicion është i ndaluar për gratë shtatzëna dhe këto janë disa nga arsyet që i japin doktorët:

– Në këtë pozicion, gratë shtatzëna e zvogëlojnë qarkullimin e gjakut të bebes

– Disa ekspertë thonë se fjetja në krahun e djathtë është gjë e keqe për placentën, e cila ka rol vital në shëndetin e bebes

– Ky pozicion i zvogëlon vlerat ushqyese të cilat bebja i merr përmes ushqimit që e hani

– Për shkak se peshoni më shumë se zakonisht, gjumi në krahun e djathtë për një periudhë të gjatë kohore shkakton presion në mëlçi. Kjo është tepër e dëmshme për shëndetin. /Telegrafi/