Qeveria e Kosovës në mbledhjen e mbajtur sot ka miratuar marrëveshjet për eliminimin e tatimit të dyfishtë me Finlandën dhe Holandën.

Sipas marrëveshjeve, pritet të parandalohet evazioni fiskal lidhur me tatimin në të hyra dhe kapital, përcjell Telegrafi.

Me dy vendime të veçanta, janë miratuar nismat e negocimit të lidhjes së Marrëveshjes Ndërkombëtare mes Qeverisë së Kosovës dhe Finlandës dhe Marrëveshjes Ndërkombëtare dhe në mes Holandës për eliminimin e tatimit të dyfishtë dhe parandalimin e evazionit fiskal lidhur me tatimin në të hyra dhe kapital. Marrëveshjet do të negociohen në përputhje me dispozitat e Kushtetutës së Kosovës dhe të Ligjit për Marrëveshje Ndërkombëtare.

Vlerësohet se këto marrëveshje do të kenë ndikim pozitiv në zhvillimin ekonomik të vendit dhe do të jenë stimuluese për investimin e kapitali të huaj në vendin tonë. /Telegrafi/