LAJMI I FUNDIT:

Kompanitë mediatike Vice dhe Motherboard paraqesin kërkesën për falimentim

Kompanitë mediatike Vice dhe Motherboard paraqesin kërkesën për falimentim

Kompania që qëndron pas faqeve të internetit Vice dhe Motherboard ka paraqitur kërkesë falimentimi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe është vendosur t’i shitet një grupi huadhënësish të saj.

Reklama

Vice Media Group – i cili dikur vlerësohej në 5.7 miliardë dollarë – tashmë mund të shitet për 225 milionë dollarë, duke thënë se do të vazhdojë të funksionojë gjatë procesit të falimentimit.

E lansuar në vitin 1994 si një revistë e quajtur Voice of Montreal nga Shane Smith, Gavin McInnes dhe Suroosh Alvi, Vice aktualisht operon në më shumë se 30 vende.

Investitorët e Vice Media Group përfshijnë Fortress Investment Group, Monroe Capital dhe Soros Fund Management.

Huadhënësit kanë miratuar 20 milionë dollarë financim për të mbajtur Vice Media të kalojë procesin e falimentimit. Gjatë kësaj kohe, firmat e tjera mund të paraqesin oferta “më të larta ose më të mira” për kompaninë mediatike. Nëse këto oferta nuk janë të suksesshme, huadhënësit e Vice Media do ta blejnë për 225 milionë dollarë.

Të ardhurat e kompanisë kanë qenë të paqëndrueshme për disa vite dhe ajo gjithashtu ka luftuar për të nxjerrë një fitim. Muajin e kaluar, kompania njoftoi pushime të personelit nga puna pasi programi i saj kryesor televiziv u mbyll. /Telegrafi/