LAJMI I FUNDIT:

Kompania që do të ndërtojë botën nga Kosova

Kompania që do të ndërtojë botën nga Kosova

BP Home si bartëse e standardeve ndërkombëtare të ndërtimit, në dy dekada punë po takohet me të kaluarën dhe të tashmen për të formëusar një të ardhme të ndritur si kontribut për vendin dhe shoqërinë, në harmoni me trendet globale.

DJE

BP Home filloi me lagjet Janina, me disa shtëpi, që shërbyen si hap nismëtar i një revolucioni ndërtimar, për t’i hapur më pas rrugë projektit tjetër, lagjes NIC, që filloi ndërtimin në vitin 2005, një lagje me një organizim superior dhe dizajn që vuri standarde të reja ndërtimi për gjithë vendin.

Si një kopsht që sheh rendimentet duke u rritur, kështu filluan të rriten edhe projektet e tjera njëra pas tjetrës, lagjja Home u ndërtua si projekt model për të hulumtuar kërkesat e tregut për arkitekturë moderne, ndërtimet e larta Home 1 dhe 2, së bashku me projektet e tjera më pas, shënuan hapin e madh të radhës.

Në vitin 2012 u mboll edhe fruti i parë nga kopshti i madh i BP Home. Dardha, një ndërtesë me multi-destinim që krijoi hapësira të rëndësishme afarizmi dhe banimi, me qasje të lehtë në qendër të qytetit, i parapriu Mollës, e cila shquhet për qëndrueshmëri të hatashme. E ndërtaur me Eko-Materiale, Molla është vërtet një freski për “mushkritë” e kryeqytetit që u ngarkuan me banime të shumta, në një katrahurë të paparë urbane.

E si pjesë e kompletuar e të kaluarës pa dyshim se është lagjja Qershia, absolutisht lagjja më e mençur e kryeqytetit, me qasje të lehtë në qytet. Plot 130 shtëpi të ndërtuara dhe të shitura për 23 muaj që krijuan një komunitet digjital, ku shtëpitë kanë siguri të jashtëzakonshme dhe sistemin e menaxhimit Smart Home.

SOT

BP Home po vazhdon me hapa të shpejtë dhe sot është duke e realizuar investimin e saj të rradhës ‘’Qershia e madhe’’, 32 shëpi me dimensione të mëdha po vijnë në lagjen e ëmbël ‘’Qershia’’. Stili modern i arkitekturës e bën këtë projekt një diamant të kryeqytetit, në të cilin do të dëshironin të jetonin të gjithë …një jetë me shije. Shtëpi këto që janë projektuar duke e menduar çdo detaj të jetesës cilësore. Aspektet e mirëmenduara shëndetësore, emocionale e psikologjike së bashku me kualitetin strukturor dhe eko-materialet e përdorura gjatë ndërtimit po e bëjnë Qershinë e madhe të pa rezistueshme.

Një risi tjetër dhe e veçantë jo vetëm për Kosovën është fabrika ‘’INSTABUILT’’, e cila është zonë për prodhim dhe eksportim. E ndërtuar për 12 muaj në një hapësirë prej 140 mijë metra katrorë dhe hapësirë prodhimi prej 40 mijë metra katrorë. INSTABUILT është fabrikë e dixhitalizuar për prodhimin e ndërtimeve moduleve apo hapësirave fluturuese nga Kosova në gjithë botën, e cila në vitin 2020 do të ketë kapacitet të ndërtojë 8 lagje ‘’Qershia’’ çdo vit, ndërsa deri në fund të vitit 2022 do të prodhojë 1 milion m² në vit, thënë ndryshe 26 lagje ‘’Qershia’’ që do të eksportohen Europë, Skandinavi dhe SHBA. E kjo ndërlidhet ngusht me ndërtimin e së ardhmes sonë si vend dhe shoqëri.

NESËR

Globalizimi ka përfshirë edhe vendin tonë, kështu edhe ndërmarrjet tona dhe suksesi i pakonetstueshëm i BP Home e bën atë një kompani idetë e të cilës janë më se të nevojshme për rrethanat në të cilat gjendet planeti jonë aktualisht.

Nevoja e madhe për patundshmëri dhe banim nuk mund të përmbushet në gjithë botën me mënyrën e ndërtimit tradicional dhe hovi i madh i ndërtimeve për përmbushjen e këtyre nevojave, e ka anën tjetër të medaljes, atë të dëmtimit të mjedisit dhe planetit. Pra, kërkesa e madhe për banim në njërën anë dhe ngrohja globale në anën tjetër janë dy probleme kryesore me të cilat po ballafaqohemi çdo ditë si banorë global.

Për këtë arsye BP Home, si kompani inovative në këtë 20 vjetor të ekzistimit është përkushtuar në atë që ndryshe e quan “Patundshmëria si Shërbim” me anë të platformës FingerMarket të themeluar në Amerikë dhe fabrikës INSTABUILT të cilën e ka hapur në Kosovë.

20 vite BP Home, fuqia e ndryshimit që ndërton të ardhmen.

artikull i sponsorizuar
Artikull i sponzorizuar