Havila Kystruten e Norvegjisë është një nga dy kompanitë e transportit që lundron midis qyteteve bregdetare të Bergenit dhe Kierkenes dhe thotë se nuk do të transportojë më automjete elektrike në anijet e saj pas rezultateve të një hetimi të jashtëm.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, kompania transporton kryesisht pasagjerë dhe mallra, por tani thotë se do të transportojë vetëm automjete private me motorë me djegie të brendshme.

Havila Kystruten përmendi sigurinë nga zjarri si arsyen kryesore për vendimin e saj.

Ndërsa nuk është e qartë se çfarë e shtyu kompaninë, frika e zjarreve në anije u ndez nga një incident i fundit në Atlantik.

Reklama

Felicity Ace u përfshi nga flakët në det vitin e kaluar dhe, megjithëse shkaku i zjarrit nuk është përcaktuar, në bordin e anijes kishte automjete me bateri, duke çuar në spekulime se ata mund të kenë qenë përgjegjës për flakët.

Reklama

Ndërsa hulumtimi tregon se, për frymë, automjetet me djegie të brendshme marrin flakë më shpesh sesa automjetet elektrike, Havila Krystruten vuri në dukje aftësitë e saj të zjarrfikësve të anijeve si arsye për vendimin e saj, sesa shpeshtësinë e zjarreve.

Problemi është veçanërisht i dukshëm në Norvegji, e cila është një nga konsumatorët më të mëdhenj në botë të automjeteve elektrike.

Reklama

Më shumë se 80 për qind e të gjitha automjeteve të shitura në vend në vitin 2022 ishin plotësisht elektrike, duke e bërë këtë vendim një problem të mundshëm për pasagjerët. /Telegrafi/