Vitin e kaluar 123 raste të urrejtjes janë regjistruar nga Komiteti i Helsinkit për të drejtat e njeriut, thuhet në raportin e Komitetit të Helsinkit për krim dhe urrejtje.

Në pjesën më të madhe të tyre, gjegjësisht 64.2 përqind kanë qenë të përkatësisë etnike, ndërsa 25.2 përqind kanë pasur përkatësi politike. Pjesa më e madhe 67 përqind ishin dhunim. në 26 raste ka pasur dëm të pasurisë, ndërsa lëndime të lehta ka pasur në 18 rastet.

Sipas Komitetit të Helsinkit këto të dhëna tregojnë për dyfish rritje të numrit të rasteve kriminale të urrejtjes vitin e kaluar, ku ka pasur 70 raste.

“Nevojiten që të merret seriozisht gjuha e urrejtjes, sepse mos marrja e masave do të thotë vazhdim i incidenteve dhe rasteve kriminale nga urrejtja”, tha Uranija Pirovska nga Komiteti i Helsinkit.

Viktima më të shumtë janë të rinjtë, ndërsa në disa raste edhe të miturit./Telegrafi/