Absolutisht kjo afishe përmban informacione thelbësore dhe në asnjë mënyrë nuk meriton të injorohet.

Dëshmia është se vetëm inspektimi vizual i gomave nuk është i mjaftueshëm, si dhe se ekziston një presion deri në të cilin gomat duhet të fryhen.

Sot, gjërat janë ruajtur kryesisht nga sensorët e presionit, të cilët “sigurohen” që presioni i ajrit të gomave të jetë brenda kufijve të pranueshëm, që do të thotë se ka tolerancë, e cila në disa situata lejon një devijim të konsiderueshëm nga presioni optimal.

Nëse keni pyetur veten se cili është presioni ideal i gomave, etiketa e lartpërmendur ofron të gjitha përgjigjet.

Këto janë vlerat e përshkruara nga prodhuesi, dhe ato varen nga madhësia e gomave dhe ngarkesa e planifikuar, pra numri i udhëtarëve.

Vlerat shprehen në dy njësi, bar dhe kPa, dhe janë të ndryshme për gomat e përparme dhe të pasme.

Nëse nuk ju ndodh të gjeni një afishe në shtyllën në anën e shoferit, mos e humbni shpresën.

Ka disa vende të tjera ku mund ta gjeni, të tilla si korniza e derës, pjesa e brendshme e kapakut të mbushësit të karburantit dhe ndarja para pasagjerit të përparmë.

Së fundi, i njëjti informacion gjendet në librin e udhëzimeve që vjen me veturë.

Dhe nëse po pyesni pse e gjithë kjo ka rëndësi, përgjigja është e qartë. Presioni shumë i ulët i gomave nënkupton konsum më të lartë të karburantit, por edhe karakteristika më të dobëta të drejtimit.

Presioni i tepërt, nga ana tjetër, rezulton në konsum të pabarabartë të gomave, por edhe rrëshqitje më të theksuar të automjetit. Gjithashtu, goma shpohet më lehtë. /Telegrafi/