Një burrë u ndalua më në fund pasi vodhi një makinë policie dhe arriti të largohej për herë të dytë – duke vjedhur një tjetër.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, arratisja e parë e 33-vjeçarit erdhi pasi oficerët në qarkun Volusia, Florida, ndaluan për të folur me të pas raporteve që ai kishte qenë “duke u endur brenda dhe jashtë trafikut”.

Kështu, ai u hodh pas timonit të SUV-it të tyre të u largua me shpejtësi përpara se të detyrohej të dilte nga rruga dhe të përplasej në pyll.

Por ndërsa oficerët përparuan me makinën e skuadrës me armët e tyre, burri doli nga mesi i pemëve pas tyre dhe u hodh në një nga makinat e zbrazëta të skuadrës, e cila kishte çelësat brenda.

Ndërsa policët u kthyen shpejt në makinat e tyre dhe ndjekja rifilloi, një oficer paralajmëroi në radio: “Çdo automjet tjetër që merret me të, le të mbyllin dyert”.

Siç thuhet më tej, si pasojë, autostrada ishte e mbyllur për të gjithë trafikun tjetër, duke lënë automjetet në radhë në rampat e hyrjes ndërsa një helikopter u angazhua për të ndihmuar me ndjekjen.

Zyrtarët përfundimisht arritën të ndalonin makinën e skuadrës së arratisur duke përdorur shkopinj ndalimi për të shpuar gomat dhe burri u mor në paraburgim të enjten pasdite.

Sherifi i Qarkut ka thënë se ishte krenar për mënyrën se si oficerët e tij më në fund e vunë situatën nën kontroll, megjithë gabimet fillestare. /Telegrafi/