Adoptimi në një vend të punës mund të mos jetë gjë e lehtë për çdo person. Përveç adoptimit, shumë njerëz i kanë disa shprehi të caktuara (ndoshta për një kohë shumë të gjata) e të cilat ndikojnë që ta humbasin respektin nga kolegët.

Në mënyrë që të mos e humbni respektin, ndiqni këshillat e mëposhtme.

Ndarja e tepërt e informacioneve personale

Ndarja e shumë detajeve apo informacioneve personale me të gjithë njerëzit e punës, mund të bëjnë që të lini përshtypjen e narcisistit dhe të dukeni sikurse keni nevojë për vëmendje, transmeton Telegrafi.

Gjithmonë duhet t’i lini njerëzit të dëshirojnë të dinë më shumë rreth juve dhe nuk është nevoja të tregoni krejt historinë e jetës brenda gjysmë ore.

Ankoheni

Është në rregull të keni një ambient të punës ku shprehja e gjërave që ju pengojnë mirëpriten dhe inkurajohen. Mirëpo, disa njerëz ankohen për gjithçka dhe pa ndonjë justifikim të mirë.

Prandaj, mos lini që sjellja e keqe apo një ditë e keqe të ndikojnë në mënyrën se si të shohin kolegët e punës.

Gënjeshtra dhe vjedhja

Sjelljet e vogla që nuk janë etike, si gënjeshtra apo marrja e gjërave që nuk ju takojnë, bën që t’i prishini marrëdhëniet me kolegët e punës. Keni kujdes!

Vonesa

Qoftë nëse vonoheni për punë apo në takime, njerëzit lodhen duke pritur dhe fillojnë të mendojnë se jeni egoist, i pa organizuar dhe nuk keni respekt për kohën e tjerëve. /Telegrafi/