LAJMI I FUNDIT:

Këto 19 gjëra i kuptojnë vetëm prindërit, që e kanë fëmijën njëvjeçar

Këto 19 gjëra i kuptojnë vetëm prindërit, që e kanë fëmijën njëvjeçar

Dita që e shënon një vjetorin e lindjes së bebes tuaj, është duke u afruar dhe ju nuk po e kuptoni se sa shpejtë kaloi koha.

Para se të bindeni mirë, bebja juaj më nuk është bebe dhe ju duhet të mësoheni me gjëra të reja.

Ja 19 gjëra me të cilat ballafaqohet secili prind, që e ka fëmijën një vjeç:


1. Ju tashmë e kuptoni se ata qajnë pse duan diçka, e jo pse ju nevojitet. Është një dallim i madh mes këtyre dyjave.

2. Çdo thënie përfshinë fjalën “Jo”

3. Ju ndiheni keq, sepse gjithçka e përfshinë edhe fjalën “Jo”

4. Pasi që ndalojnë së thëni “jo” për gjithçka, fillojnë të hedhin në mënyrë djallëzore ushqimin – të cilin me shumë mund e keni përgatitur – nëpër dysheme dhe divane, dhe papritmas… “Jo”

5. Ndërrimi i pelenave kërkon një aftësi të madhe, sepse ju duhet të vraponi me pelenën në njërën dorë dhe me pecetat në tjetrën, që të zëni atë në shkallë, poshtë korridorit, dhomë të gjumit…

6. Ai momenti i gëzuar, ku e shihni teksa mbanë vet shishen e qumështit dhe biskotat. Vetëm mendoni për gjithë kohën e çmuar, që do të ju kthehet, transmeton Telegrafi.

7. Kurrë nuk e keni kuptuar pse nevojitet dera poshtë shkallëve, derisa një ditë e ktheni shpinën për dy sekonda dhe e shihni beben në mes të shkallëve, teksa qeshë dhe luhatet nga gëzimi.

8. Loja fshehtas, është më e mira.

9. Kapakët e dollapëve të enëve janë të mbyllura, prizat e kanë mbrojtësen, qoshet e mureve janë të mbështjella… që kurrë shtëpia ime u bë më e sigurt për bebe?

10. Ditëlindja tij e parë është duke afruar dhe ju e keni bindur vetën, se nuk do të ja festoni, sepse është shumë i vogël për të mbajtur mend…

11. …pastaj ju ftojnë në dhjetë festa ditëlindjesh, të fëmijëve që mbushin një vjeç dhe ju ndiheni si një kurnac i lig.

12. Dhëmbët fillojnë t’i dalin gjithandej. Që kur filloi të duket kaq qesharak?

13. Tregimi me gisht për gjithçka është një lojë e këndshme. Derisa bën me gisht për tullacin në shitore dhe vazhdon të bëj ashtu derisa ju mundoheni të largoheni, për t’i ikur turpërimit.

14. Emocionoheni kur ja blini këpucët e para. Pastaj dëshpëroheni, kur ai refuzon t’i veshë, dhe i thoni vetës: “Pse u mundova”.

15. Nuk kërkon nga ju ta luhatni për të fjetur.

16. Ju përfitoni 30 minuta më shumë, sepse nuk ke më nevojë ta luhatësh për të fjetur. Më afro birrën.

17. Tashmë ai fillon të vallëzojë kur dëgjon muzikë. Bebja është shumë e këndshme kur vallëzon.

18. Ju ndjeheni shumë sentimental që ai po mbushë një vjeç dhe provoni të bindni pjesën tuaj tjetër, që të bëni edhe një bebe…

19. …pastaj fillon të zgjohet nga pesë herë gjatë natës, duke refuzuar të fle dhe gjithë ajo që keni bluar në mendje, zhduket menjëherë.

/Telegrafi/