Të ndërtuara shekuj më parë, këto kështjella vazhdojnë ta kenë formën e mirë dhe të kenë pamjen madhështore.

Imazhet e mbledhura në librin “Castles of the World” të Phyllis Jestice, shfaqin 150 fortifikata të ndërtuara në pjesë të ndryshme të botës, prej një kështjelle të ndërtuar në shekullin e V-të, apo sistemit të fortifikatave që u përkiste Samurajëve, transmeton Telegrafi.

Shumica prej tyre janë të ndërtuara në lartësi, si dhe janë të rrethuara me mure të lartë, ndërsa nuk mungojnë edhe ndërtimet përrallore, që janë afër liqeneve.

“Ky libër është një mundësit për të shikuar të kaluar, nëpërmjet kështjellave që vazhdojnë ta pasurojnë pamjen e një peizazhi. Na jepë mundësi të zgjojmë kujtesën, me arkitekturën e të kaluarës dhe njerëzit bujarë që kanë jetuar në to” ka thënë autori Jestice.

Mes tyre ndodhet edhe pallati i Mbretëreshës Elizabetë, që është pallati më i madh në Evropë, që është shfrytëzohet për të jetuar. /Telegrafi/