LAJMI I FUNDIT:

Kefiri dhe benefitet e tij

Kefiri dhe benefitet e tij

Kefiri është një produkt i fermentuar i qumështit që vjen nga malet e Kaukazit në Evropën Lindore. Është produkt shumë i populluar në Evropën Lindore, Rusinë dhe Azinë Jugperëndimore.

Ky produkt krijohet duke përdorur një bazë të qumështit të kafshëve, qumështit të sojës, qumështit të kokosit, lëngjeve të frutave dhe zgjidhjeve të sheqerit dhe melasë. Drithërat e kefirit futen në bazën e cila bëhet fermentuese, pastaj shtypen përpara se të kompetohet krijimi i produktit. Në fund rezultati është një produkt i shijshëm si kos i lëngshëm dhe me shumë benefite shëndetësore.


Një nga arsyet më të forta për të konsumuar kefir është sepse përmban probiotikë dhe prebiotikë. Kefir përmban rreth 30 mikroorganizma të ndryshme, duke e bërë atë një burim shumë më i fuqishëm i probiotikëve sesa produktet e tjera të qumështit të fermentuar. Megjithëse krijohet nga një lloj thari, kefiri mund të ndihmojë në luftën kundër tharmit të dëmshëm.

Gjithashtu ata që kanë probleme me tretje të qumështit mund të gjejnë lehtësim duke pirë kefir në vend të qumështit tradicional. Bakteret e acidit laktik kanë para-tretur laktozën në kefir. Njerëzit me intolerancën laktoze shpesh mund të hanë kefir pa probleme nga konsumimi.

Një fakt interesant është që fjala kefir vjen nga fjala turke “keyif”. Fjala origjinale nënkupton “ndjenjë të mirë” pas gëlltitjes së saj.

Kefirin Bio të brendit ANDECHSER NATUR, tani mund t’i gjeni edhe në marketet e Meridian Expressit, të cilët janë distributorë zyrtarë të këtyre produkteve natyrore për tregun e Kosovës.
Andechser Dairy Scheitz është biznes familjar modern, me seli në Bavarinë e Epërme.

Gama e produkteve të qumështit organik nga Andechs varion nga kosi kualitativ e deri në pije frutash të freskëta jugurti deri te ëmbëlsirat më të shijshme me djath, dhe një përzgjedhje shumë e mirë e produkteve të qumështit të dhisë Meridian Express është rrjeti i marketeve në vendin tonë, i cili udhëheq tregun me produktet e shëndetshme në të gjitha kategoritë.

Artikull i sponzorizuar