KEDS Academy ka hapur dyert për gjeneratën e VII. Nga sot, e deri me 15 nëntor, studentët e vitit të fundit të Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike atij të Ndërtimtarisë si dhe nxënësit e shkollave të mesme teknike të klasave të 12-ta mund të aplikojnë për t’u bërë pjesë e programit 1 vjeçar të KEDS Akademisë.

Gjithsej do të pranohen 65 aplikantë, prej të cilëve 30 studentë dhe 35 nxënës. Kriter për studentë është nota mesatare, njohja e gjuhës angleze dhe shkathtësitë komunikuese dhe ato të njohjes së teknologjisë informative.

Për nxënës është suksesi në mësime, shkathtësitë komunikuese dhe ato të teknologjisë informative, përderisa njohja e gjuhës angleze është përparësi.

Pjesëtarët e Akademisë aftësohen profesionalisht, si në aspektin teorik, ashtu edhe në atë praktik për tregun e punës. Ata që e kalojnë me sukses programin 1 vjecar në fund pajisen me certifikata të njohura ndërkombëtarisht.

Akademia ofron një program që është komplet i financuar nga kompania, sjell për të ligjëruar profesorë eminentë nga Universiteti Bogazici i Stambollit, që renditet ndër universitetet më prestigjioze të Botës. Ligjërues janë edhe menaxhmenti i KEDS-it, përderisa pjesa praktike bëhet në departamente të ndryshme të kompanisë.

Deri tash, në gjashtë gjeneratat e para të KEDS Academy janë aftësuar dhe certifikuar 300 studentë dhe nxënës. Një pjesë e madhe e tyre janë punësuar në KEDS apo në kompanitë tjera energjetike.

Synim i KEDS Academy është të përgatisë liderët e së nesërmes. Këtë e ka bërë deri tash, pasi shumë ish studentë të akademisë tashmë janë menaxherë apo kanë pozita të rëndësishme si në KEDS ashtu edhe në kompani tjera. Ata vlerësohen edhe nga organizata prestigjioze, si Korporata Sfidat e Milienumit që sivjet përzgjodhi katër ish studente të akademisë për të vazhduar specializimin dyvjeçar në universitete prestigjioze amerikane, të financuara komplet nga fondet e qeverisë amerikane.

KEDS Academy është vlerësuar edhe nga organizatat botërore duke fituar deri tash shumë çmime në sektorin e Përgjegjësisë Shoqërore të Korporatës në qendra të rëndësishme botërore, si në Paris, Londër, Washington e shumë të tjera.

Detajet shtesë mund t’i gjeni në sajtin zyrtar të KEDS-it, përderisa në këtë link e gjeni formularin për aplikim.