Nëse luftoni shpesh me dhimbjen, ngrënia e disa lëndëve ushqyese të caktuara mund t’ju ndihmojë ta luftoni atë.

Reklama

Ndihmoni vetes gjatë ditëve tuaja më të ngarkuara me ushqimet e renditura më poshtë:

Karotat lehtësojnë dhimbjen dhimbje kyçeve

Kur gjunjët, shpatullat ose nyjat e tjera fillojnë me dhimbje, karotat mund të ndihmojnë! Këto perime të gjithanshme marrin nuancën e tyre portokalli nga një përbërje e quajtur beta-carotene që është gjithashtu një anti-inflamator dhe qetësues i dhimbjeve i provuar nga studimi. Shijoni një filxhan çdo ditë dhe studiuesit australian thonë se mund të shkurtoni dhimbjen e kyçeve me 45 për qind në 10 ditë.

Reklama

Avokado lehtëson dhimbjet e shpinës

Nëse shpina juaj ka qenë me dhimbje kohët e fundit, duke përfshirë një avokado të mesme në dietën tuaj të përditshme mund të përmirësojë lëvizjen dhe fleksibilitetin tuaj me sa 45 për qind në një javë, zbulojnë studiuesit në Universitetin e Auconës në Tucson.

Reklama

Salmoni qetëson dhimbjen e nervit

Ngrënia e tre racioneve të salmonit në javë mund të zvogëlojë dhimbjen e nervit me 33 për qind në një javë dhe të shpejtojë kohën tuaj të shërimit me 55 për qind nëse keni pasur një dëmtimi, raportojnë shkencëtarët Kanadezë. Për më tepër, ato zgjerojnë enët e gjakut për të lejuar që gjaku i pasur me lëndë ushqyese të arrijë indet që kanë nevojë për të.

Reklama

Specat djegës ndalin dhimbjet e kokës

Kur godet një dhimbje koke bezdisëse, ngrënia e specave mund të sigurojë lehtësim sa ilaçet kundër dhimbjes, duke frenuar simptomat me 50 për qind në 10 minuta. Kjo është fjala nga mjekët në Spitalin e Përgjithshëm të Massachusetts, të cilët thonë se nxehtësia e specave djegës nxit çlirimin e kimikateve të qetësimit të quajtur endorfina. /Telegrafi/

Reklama