Të gjithë e dimë se sperma është e domosdoshme për krijimin e një qenie tjetër njerëzore, por shpeshherë sperma nuk i merr meritat e duhura. Ndoshta kjo për shkak se gratë janë më shumë përgjegjëse, për shkak se e mbajnë fëmijën brenda trupit të tyre për nëntë muaj.

Sidoqoftë, gjysma e kodit gjenetik të një fëmije mbahet brenda spermës së mashkullit, dhe ka shumë fakte interesante për spermën që mund ta ndihmojnë një person të kuptojë se sa e rëndësishme është sperma për krijimin e një fëmije.

* Meshkujt duhet të ejakulojnë rregullisht për të pasur një spermë të shëndetshme.

* Sperma jeton për ditë të tëra.

* Stili i keq i jetës e dëmton kualitetin e spermës, rrjedhimisht mund të ndikojë në pjellori.

* Përveç stilit të keq të jetës, sperma mund të dëmtohet edhe nga teknologjia e Wi-Fi. /Telegrafi/