Njësitet shpëtimtare i kanë nxjerrë nga balta dy kalorës të rinj, që bashkë me kuaj kishin ngecur 300 metra larg bregdetit të Merseyside në Angli.

Derisa njëri doli më me lehtësi, u nevojit një intervenim prej katër orësh, për ta nxjerrë tjetrin, kali i së cilit kishte ngecur në baltë deri në bark, transmeton Telegrafi.

Të dy kalorësit janë dërguar në spital, ku u kontrolluan për ndonjë lëndim të mundshëm, ndërsa u liruan sërish në shtëpi.

Në mënyrë që të shpëtohet edhe kali, u përdor një pajisje që lëshon ujë me presion, për ta zbutur baltën e dendur, prej nga nuk po i dilte këmba.

Megjithëse u nxjerrë, e kishte të pamundur të ecte dhe ngeci sërish, derisa e hipën mbi një anije gome.

Që të mos përsëritet ndonjë ngjarje e ngjashme, u kërkua që në atë zonë të vendosen shenja paralajmëruese nga rreziku për përbën balta kur është në këtë formë. /Telegrafi/