Për Beratin thuhet se sa më shumë e gërmon dhe hulumton, aq më thellë do të derdhesh në histori.

Disa thonë se është 2400 vjet i vjetër, e disa historinë e tij e çon edhe më herët.

Berati ka shumë rrëfime dhe mistere. Një nga këto mistere i sjell emisioni “Gjurmë Shqiptare” i gazetarit Marin Mema, që merret me kalendarin e lashtë që ndodhet në kalanë e Beratit.

Për më shumë, mësojeni historinë pak të njohur e që edhe sot anashkalohet. /Top Channel/