0Shares

Organizim komunal të Kryqit të Kuq nga Kumanova dhe reparti për transfuziologji nga spitali i përgjithshëm në Kumanovë sot në Qendrën për kulturë ‘Trajko Prokopiev’ e ka shënuar Ditën e gjakdhënies dhe Ditën e Kryqit të Kuq të Republikës së Maqedonisë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Kompetentët u kanë dhënë mirënjohje dhe falenderime shumë personave që kanë dhënë gjak më shumë se 10, 25, 50 dhe 75 herë, njofton AIM.

‘Vitin e kaluar kemi mbledhur 196 Njësi gjaku në krahasim me 2015 kur kemi mbledhur 2.763 Njësi. Jemi të kënaqur nga numri, por përsëri patjetër të potencojmë se Kumanova është komuna dhe do të nxisim numrin e dhuruesve të gjakut të rritet’, ka deklaruar kryetari i Organizimit komunalt të Kryqit të Kuq, Nuhi Jusufi.

Ai ka theksuar se më së shpeshti gjak dhurojnë gjenerata e re, nga mosha 20 deri 35 vjet. Sipas tij, ka sasi të mjaftueshme të gjakut.

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)