Deri më tani, ai i është nënshtruar mbrojtjes së veçantë në Twitter. Kjo do të tërhiqet prej tij më 20 janar.

Nuk mund të thuash se cila humbje e dëmton atë më shumë: zgjedhjet në SHBA ose llogaria e tij në Twitter.

Jo vetëm që Donald Trump do të dëbohet nga Shtëpia e Bardhë vitin e ardhshëm, ai gjithashtu kërcënohet me të njëjtën gjë në platformën e tij të preferuar të mediave sociale, Twitter, transmeton Telegrafi.

Sepse ndërsa shkrimet e tij në Twitter nga kreu i SHBA-së janë në interesin publik sipas Twitter dhe llogaria e tij gëzon mbrojtje të veçantë përmes të ashtuquajturës Politikë e Interesit Publik, dhe ai do ta humbasë këtë privilegj më 20 janar në saktësisht në 12:01 pasdite. Pikërisht kur Joe Biden zë vendin e tij, siç ka konfirmuar Twitter për Engadget.

Kjo rregullore, e cila vlen për të gjithë politikanët e rangut të lartë, ishte arsyeja që Twitter nuk ishte në gjendje të ndërmarrë veprime kundër Donald Trump për katër vjet.

Në rrethana normale, llogaria, përmes së cilës përhapeshin rregullisht teori konspirative, dezinformata, kërcënime dhe thirrje për dhunë, do të ishte bllokuar prej kohësh.

Në thelb, Trump mund të mbajë llogarinë e tij pas 20 janarit. Sidoqoftë, nëse ai vazhdon të shkruaj njëjtë, ai ndoshta do të ndalohet herët a vonë. /Telegrafi/