Citroën jo vetëm që dëshiron të hyjë në tregun e makinave elektrike, por mbështetet në drejtimin gjysmë-autonom.

Citroën gjithmonë ka ndjekur një qasje të bukur  kur bëhet fjalë për dizajnin dhe marifetet teknike të makinave të saj.

Grupi aktualisht po ndjek një strategji të ngjashme: Përveç ë-C4 plotësisht elektrik dhe hibrid plug-in C5 Aircross, SUV kompaktë si C3 Aircross mund të gjenden së bashku me koncepte eksperimentale të tilla si mini-automjeti AMI, i cili është aktualisht në dispozicion vetëm në disa vende, transmeton Telegrafi.

Askush në Citroën nuk dyshon se elektrike është e ardhmja, duke pasur parasysh numrin e madh të modeleve të elektrizuara. Kur bëhet fjalë për automjete tregtare, prodhuesi francez konsiderohet pionier në këtë fushë.

Sidoqoftë, ata padyshim që nuk duan të vendosin gjithçka në kartën elektrike, por gjithashtu të marrin pikë me një numër teknologjish të tjera.

Ngasja gjysmë autonome

20 sisteme janë instaluar si në ë-C4 ashtu edhe në C5 Aircross Plug-In Hybrid, të cilat për herë të parë lejojnë gjithashtu vozitje gjysmë-autonome (niveli 2).

Sistemi rregullon automatikisht distancën nga automjeti para të programuar nga shoferi dhe mund ta sjellë makinën në një vend të plotë në raste ekstreme.

Me ndihmën e drejtuesit të autostradës, këto teknologji mund të kombinohen për të arritur drejtimin gjysmë-autonom.

Këtu zgjidhet shpejtësia, sistemi qëndron në korsi dhe rregullon shpejtësinë ose distancën, jo më pak të bazuar në automjetet e tjera në rrugë. Në përputhje me situatën ligjore, duart duhet të qëndrojnë në timon në mënyrë që të mund të ndërhyni në rast urgjence.

Një shumë e teknologjisë që nuk është e dukshme në shikim të parë është gjetur gjithashtu në brendësi të automjeteve.

Citroën gjithashtu dëshiron të marrë pikë me modelet e saj të reja me brendësinë e mbrojtur akustike. Duke filtruar zhurmën e erës, sjelljen e përmirësuar të rrotullimit dhe izolimin e veçantë të zërit të dhomës së motorit, ndotja e zhurmës duhet të zvogëlohet në minimum.

Natyrisht, avantazhet akustike vijnë vetvetiu me modelet elektrike të tilla si ë-C4 ose në modalitetin elektrik me C5 Aircross Plug-In Hybrid. /Telegrafi/