LAJMI I FUNDIT:

IPKO udhëheq në qëndrueshmërinë mjedisore dhe inovacionin në BunarFest dhe Festivalin e Aftësive Dixhitale

IPKO udhëheq në qëndrueshmërinë mjedisore dhe inovacionin në BunarFest dhe Festivalin e Aftësive Dixhitale

IPKO, ofruesi kryesor i shërbimeve telekomunikacionit në Kosovë, shfaqi përkushtimin e saj të palëkundur për ruajtjen e mjedisit dhe avancimit teknologjik përmes përfshirjes së saj aktive në dy ngjarje kryesore: BunarFest dhe Hackathon “IoT for Green Transiton” në Festivalin e Aftësive Dixhitale.

BunarFest, një traditë e mirëvlerësuar që shtrihet në dy dekada, shërben si një inkurajim për entuziastët dhe avokatët mjedisorë në të gjithë rajonin. IPKO e mbështeti me krenari këtë ngjarje, e cila ka për qëllim ngritjen e vetëdijes për rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit.

Të shtunën, më 25 maj, CEO i IPKO-së, Andras Pali, përveshi mëngët përkrah vullnetarëve të IPKO-së dhe qytetarëve të pasionuar të Prizrenit për të ndërmarrë një detyrë monumentale – rivitalizimin e lumit madhështor Lumbardhi në Prizren.

Së bashku, ata kontribuan ndjeshëm në pastrimin dhe rinovimin e këtij lumi, duke demonstruar fuqinë e veprimit kolektiv në mbrojtjen e burimeve tona natyrore.

Përveç pastrimit të lumit, IPKO ishte në qendër të Hackathon “IOT for Green Transition” të mbajtur në ITP Prizren, në kuadër të Festivalit të Aftësive Digjitale. Kjo ngjarje inovative shfaqi mendjet më të ndritura të të rinjve që u mblodhen së bashku për të ideuar dhe zhvilluar zgjidhje kreative për një të ardhme të qëndrueshme. IPKO sponsorizoi me krenari konkursin, i cili kulmoi me njohjen e tre fituesve të jashtëzakonshëm, idetë e të cilëve premtojnë të nxisin ndryshime të prekshme në ruajtjen e mjedisit. Këto projekte pasqyrojnë zgjuarsinë dhe potencialin e përdorimit të teknologjisë për të adresuar sfidat mjedisore. IPKO është e përkushtuar për të ndihmuar gjeneratat e reja të zhvillohen dhe rriten, veçanërisht në fushën e teknologjisë dhe inovacionit”.

“Pjesëmarrja e IPKO-së në BunarFest dhe Hackathonin “IoT for Green Transition”, nënvizon përkushtimin tonë të palëkundur ndaj kujdesit mjedisor”, tha CEO Andras Pali. “Ne besojmë se duke nxitur bashkëpunimin dhe inovacionin, ne mund të hapim rrugën për një të nesërme më të gjelbër, më të qëndrueshme. Ne vazhdimisht po kërkojmë mënyra për të minimizuar gjurmën tonë mjedisore dhe jemi të përfshirë në mënyrë aktive në projekte që promovojnë praktika të qëndrueshme në të gjitha operacionet tona. Në IPKO, ne jemi të frymëzuar vazhdimisht për të integruar qëndrueshmërinë në praktikat tona të biznesit dhe në iniciativat e komunitetit.  Këto aktivitete janë vetëm pjesë e strategjisë sonë më të gjerë për të siguruar që ne të kontribuojmë pozitivisht në ruajtjen e mjedisit duke ofruar shërbime të jashtëzakonshme për klientët tanë. Ne besojmë në fuqizimin e komunitetit tonë për të bërë një ndryshim të qëndrueshëm, duke u përafruar me vizionin tonë për të udhëhequr si një qytetar i përgjegjshëm i korporatës në Kosovë,” – vazhdo Pali. 

Me një besim të fortë në fuqinë e iniciativave të drejtuara nga komuniteti, IPKO vazhdon të udhëheqë me shembull, duke frymëzuar të tjerët që t’i bashkohen lëvizjes drejt një planeti më të pastër dhe më të shëndetshëm.

IPKO është ofruesi kryesor i telekomunikacionit në Kosovë, duke ofruar një gamë të gjerë shërbimesh duke përfshirë celularin, internetin dhe televizionin. Me një përkushtim të fortë ndaj inovacionit dhe kënaqësisë së klientit, IPKO përpiqet të fuqizojë individët dhe bizneset përmes teknologjisë më të avancuar dhe lidhjes së qëndrushme.

Në trend Ekonomi

Më shumë
ASK: Pagesat për Mbikëqyrësit dhe Regjistruesit e popullsisë do të fillojnë nga 17 qershori

ASK: Pagesat për Mbikëqyrësit dhe Regjistruesit e popullsisë do të fillojnë nga 17 qershori

Ekonomi
Pushime deri 40% më të lira në hotelet më luksoze të rivierës turke

Pushime deri 40% më të lira në hotelet më luksoze të rivierës turke

Eurokoha
Për Festën e Kurban Bajramit, zbritje deri n'kupë t'qiellit!

Për Festën e Kurban Bajramit, zbritje deri n'kupë t'qiellit!

Viva Fresh Store
Grand Residence do të jetë ikonë e Prizrenit

Grand Residence do të jetë ikonë e Prizrenit

Grand Residence Prizren
Njoftim për shqiptarët e Gjermanisë dhe Zvicrës të cilët duan të udhëtojnë drejt Kosovës

Njoftim për shqiptarët e Gjermanisë dhe Zvicrës të cilët duan të udhëtojnë drejt Kosovës

AlbaSky
Gatuaj recetat e Bajramit me Vezë Reas, vezë të paketuara bio me vitamina dhe minerale të rëndësishme

Gatuaj recetat e Bajramit me Vezë Reas, vezë të paketuara bio me vitamina dhe minerale të rëndësishme

Kosmonte Foods
Kalo në kategori