LAJMI I FUNDIT:

Harta e shteteve të Evropës, gjatë 2400 vjetëve

Harta e shteteve të Evropës, gjatë 2400 vjetëve

Videoja e postuar më poshtë, tregon hartat dhe popullatën e shteteve të mëdha në Evropë, që nga viti 400 p.e.s.

Në video nuk shfaqen shtetet vasale dhe të pushtuara, ndërsa të dhënat janë marrë nga: vepra e Angus Maddisonit, “Statistikat historike të ekonomisë botërore” (2003); “Atlasi i historisë së popullatës njerëzore” (1978) nga Colin McEvedy dhe Richard Jones; nga ueb-faqja tacitus.nu, si dhe nga të dhënat tjera në internet.

Videon mund ta shihni: KËTU. /Telegrafi/