Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj, tha se para së te ketë zgjedhje të reja, primare të bëhet është liberalizimi i vizave, madje ka shtuar se taksa prej 10 për qind e vendosur për mallrat nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina mund edhe të rritet.

Haradinaj këto komente i bëri pas takimit me Komisionin për Legjislacion, duke iu përgjigjur pretendimeve të Listës Serbe për posedimin e votave për rrëzimin e Qeverisë.

“Para se të shkojmë në zgjedhje të reja njëherë duam ta bëjmë liberalizimin, para se të votojmë në Kuvend nuk kemi pse të spekulojmë kurdo që voton parlamenti është e qartë. Shpresoj që në seancën e ardhshme të i kemi të kryera këto detyra shtesë, këto nuk janë kusht për liberalizimin e vizave, kushtet janë përmbush, por që me dëshmuar se po shkojmë më tutje. Për Listën Serbe është vullnet i tyre politik dhe ne nuk e diktojmë atë, agjenda e Kosovës vazhdon”, tha Haradinaj në një konferencë, përcjell Telegrafi.

Kosova vendos taksën prej 10% për importet nga Serbia dhe Bosnja Kosova vendos taksën prej 10% për importet nga Serbia dhe Bosnja

Kujtojmë se javën e kaluar, Qeveria e Kosovës kishte marr vendim për vendosjen e taksës prej 10 për qind për të gjitha mallrat që importohen në Kosovë nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina. /Telegrafi/