Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë  e Kosovës, Ramush Haradinj, foli për akuzat e minsitrit të Financave Hekuran Murati, rreth shpronësimit për rrugën Prishtinë dhe Pejë.

Haradinaj fillimisht tha se pratë nuk janë paguar për shpronësime, dhe sipas tij është një dënim që po e bëjnë për Dukagjinin.

“Ministri në këtë rast është vetëm taksambledhës, hajn i vogël i Kurtit. Ai e ka bërë këtë për të tërhequr vëmendjen nga vdekjet e qytetarëve. Paratë nuk janë paguar për shpronësimin, e këta e kanë bërë konferencën e më pastaj e kanë dërguar lëndën në prokurori. Krejt kjo është për mos ta kryer rrugën Pejë – Prishtinë. Është një dënim që po e bëjnë për Dukagjinin”, tha Haradinaj.

Reklama

“Ai thotë se janë 43 milionë të  keqpërdorur tani edhe ndryshon. Ky ministër dëshiron me ngritë tema tjera në kohën kur janë duke vdekur njerëz më shumë se sa në luftë . Kë të ai e bënë me urdhër nga Kurti”, shtoi tutje ai në RTVDukagjini.

Reklama

Ish-kryeminsitri ka kërkuar një përgjigje për Nexhat Krasniqin, për të cilin thotë se Kurti e Aliu i kanë thënë se është hajn, e tani ai punon për ta.

“Ndërsa Liburni thotë se ka shumë borxhe kjo Qeveri. Unë i quaj hajna gjithë këtë Qeveri, se ata po punojnë me Nexhat Krasniqin, e deri sa ata punojnë me këtë person që mua më kanë thënë se është hajn, për mua të gjithë janë hajna si Kurti, Liburni dhe të tjerët përderisa bashkë punojnë me personin në fjalë. I kërkoj falje këtij njeriu nëse nuk është vërtetë ashtu, ama unë dua një përgjigjie nga Kurti dhe ministri Ali, pasi që ata më kanë thënë ashtu për të”, tregoi Haradinaj.

Reklama

Tutje tha se Kurti ka premtuar barazi sociale, e tash sipas tij po e dëshmon krejt të kundërtën.

Reklama

“Kosova e ka borxhin më të vogël në botë. E kanë bllokuar rrugën e Gjilanit, po ashtu rrugën e Dollcit, rrugë n e Plavës, pa asnjë arsye. Nëse dikush dyshhet për ndonjë  parregullësi të merret me të, po mos ti ndalë  punimet e rrugës, u shpreh Haradinaj.

“Kurti ka premtuar barazi sociale, tash kanë  fillu me u rritë  produktet esenciale, duke fillu nga vaji, ka shku prej një  euro sa ka qenë  në  një  euro e 15. më  mirë  kish me qenë  me u rritë  pagat se sa cmimet produktet. Po ashtu, Kurti ish deshtë  me inicu Ligjin e Pagave, ku do të  ju ndihmonte shumë  qytetarëve”, deklaroi Haradinaj.

Reklama