I gjithë qyteti i Lviv në Ukrainën perëndimore mbeti pa energji elektrike pasi Rusia kreu sulme ajrore në të gjithë Ukrainën, përfshirë kryeqytetin e Kievit.

Vendi fqinj i Moldavisë gjithashtu raportoi ndërprerje “masive” të energjisë elektrike, megjithëse nuk u prek.

Kryetari i bashkisë së Lviv u bëri thirrje njerëzve të evakuohen, ndërsa kreu i rajonit më të madh të Kievit tha se infrastruktura kritike dhe shtëpitë u prekën.

Rusia kohët e fundit ka shtuar sulmet e saj ndaj rrjeteve energjetike të Ukrainës.

Më herët, një alarm për kërcënimin ajror u lëshua në të gjithë Ukrainën. Kryetari i bashkisë së Lviv, Andrej Sadovi, tha se fëmijët u dërguan në strehimore me mësuesit e tyre – dhe u bëri thirrje prindërve që të mos vijnë t’i marrin deri sa të kalojë rreziku.

Reklama
Reklama

Siç tha ministri kompetent moldav, ndërprerja e energjisë elektrike prek rreth gjysmën e territorit të këtij vendi. /Telegrafi/

Ndryshe, Ukraina me plan të ri për problemin e energjisë dhe ngrohjes. /Telegrafi/