Drejtori i Entit Shtetëror për Statistika, Apostoll SImovski në konferencë për shtyp se ka përfunduar regjistrimi i popullsisë ndërsa janë regjistruar 1.832.696 persona, 568.175 ekonomi familjare dhe 837.255 banesa.

Në diasporë, theksoi Simovski, janë vetregjistruar 204.805 shtetas të Maqedonisë, ndërsa më së shumti ka nga vendet perëndimore.

Ai tha se rezultatet do të publikohen në afat prej gjashtë muajve nga dita e përfundimit të regjistrimit, përkatësisht në fund të muajit mars të vitit 2022.

“Regjistrimi u zbatua me sukses. Maqedonia dëshmoi se ka kapacitet të zbatojë një operacion të vështirë statistikor. Të gjitha shtëpitë u vizituan, të gjithë ishin pjesë e regjistrimit”, tha SImovski./Telegrafi/