Gjimnastja gjermane Sarah Voss udhëhoqi garën në Kampionatin Evropian të Gjimnastikës Artistike në Basel, Zvicër javën e kaluar, por përveç performancës së saj mbresëlënëse, ajo gjithashtu vendosi të vërë theksin në një çështje tjetër: objektivizimin e grave në sport duke veshur kostum të ngjitur për konkurse të profilit të lartë.

Reklama

Për të sfiduar konventën, Voss vendosi të vishte kostum të ngjitur në tërë trupin, e cila është një veshje që shihet vetëm nga konkurrentet femra në këtë sport, të cilave zakonisht u udhëzohet të veshin mëngë të gjata ose gjysmë të gjata.

Voss shkroi në Instagram: “Jam jashtëzakonisht krenare që isha e para që prezantova këtë projekt të zemrës para ekipit tonë! Ndihemi mirë dhe dukemi elegante, pse jo? A ju pëlqen?”.

Reklama

View this post on Instagram

A post shared by Sarah Voss (@sarah.vossi)

Reklama


Gjimnastet femra po mbulonin këmbët vetëm në garat ndërkombëtare deri më tani për arsye fetare, kështu që Voss po merr një qëndrim kundër kësaj.

Dy nga shoqet e ekipit ndoqën shembullin e saj dhe veshën kostume që mbulonin tërë trupin më 23 prill.

View this post on Instagram

A post shared by Kim Bui (@_kim.bui_)


Sipas federatës gjermane, gjimnastet femra po marrin qëndrim kundër objektivizimit të grave në gjimnastikë dhe shtuan se atletet femra duhet të veshin çfarëdo rroba në të cilën ndihen rehat. /Telegrafi/