Midis 15 dhe 20 për qind të njerëzve vuajnë nga dhimbje kronike të gjurit

Përveç kërdhokullave dhe kyçeve të këmbëve, gjunjët janë të parët që vuajnë për shkak të jetës moderne.

Ky po bëhet një problem gjithnjë e më i shpeshtë, por për fat të mirë ekziston një zgjidhje që mund të sjellë lehtësim, transmeton Telegrafi.

Këto janë ushtrime të krijuara posaçërisht që, nëse kryhen rregullisht, mund të ndihmojnë në mënyrë të konsiderueshme.

Ju do të keni nevojë për një karrige, një shirit për stërvitje dhe një top tenisi.

Kryerja e këtyre ushtrimeve zgjat gjithsej 10 minuta, dhe çdokush mund t’i bëjë sepse nuk janë veçanërisht të rënda.

Përveç lehtësimit të dhimbjeve, ato ndikojnë edhe në qëndrimin më të mirë, kështu që mund t’i bëni për të parandaluar këto probleme shëndetësore.

/Telegrafi/