Këto yndyra kanë rëndësi esenciale për zhvillimin e trurit dhe të sistemit kardiovaskular, por po ashtu luftojnë me cilindo inflamacion brenda organizmit.

Hulumtimet më të reja kanë treguar që me konsumimin e mishit të salmonit dy herë në javë mund zvogëloni rrezikun nga shfaqja e kancerit të gjirit!

Në të vërtetë, studimi kinez i publikuar në British Medical Journal ka treguar që dy porcione mish peshku, siç është salmoni, mund të zvogëlojë rrezikun nga kanceri i gjirit.

Peshku i yndyrshëm është i pasur me thartira yndyrore omega-3. Këto yndyra kanë rëndësi esenciale për zhvillimin e trurit dhe të sistemit kardiovaskular, mirëpo po ashtu luftojnë edhe cilindo lloj inflamacioni brenda organizmit.

Ajo që është më e keqja, trupi nuk mund të prodhojë yndyra omega-3, transmeton Telegrafi.

Hulumtimi i tyre përfshin 80.000 pjesëmarrës dhe më shumë se 20.000 me diagnozën e kancerit të gjirit.

Rezultatet kanë treguar që vetëm 0,1 për qind më shumë energji apo 0,1 gram në ditë të omega-3 zvogëlon rrezikun nga kanceri për 5 për qind.

Femrat do të duhej të hanin së paku dy racione peshk të yndyrshëm siç janë: harenga, salmoni, toni, sardelet apo skumbria dhe çdo porcion duhet të jetë rreth 140 gramë.

Peshku i bardhë, siç është bakalaro, gjithashtu është i mirë, por nuk është edhe aq i pasur me yndyra omega-3.

Femrat në Azi kanë më së paku rrezik nga kanceri i gjirit, sepse shumë shpesh hanë mish peshku. /Telegrafi/