Me vetëm një truk banania do të jetë edhe më e shijshme

Për shumicën e njerëzve bananet janë pemët më të preferuara, ndërkaq favoret e bananes janë të shumëfishta. Mirëpo kur janë tepër të pjekura, atëherë shumica e njerëzve i shmangin, duke menduar që nuk janë të mira apo thjesht nuk i duan për shkak që janë të qullëta.

Lexojeni me kujdes vazhdimin e tekstit, sepse po ju sjellim trukun mahnitës që bananes tepër të pjekur t’ia ktheni ngjyrën e verdhë fillestare, transmeton Telegrafi.

▪ Qitni në një qese të pastër (sipas mundësisë me kapak) oriz të freskët, futeni në të bananen e pjekur shumë dhe mbylleni.

▪ Bananen e mbuluar me oriz lëreni të qëndrojë në qese një orë.

▪ Pas kësaj kohe, bananen nxirreni dhe “thajeni” me tharëse flokësh në temperaturën më të ulët.

Çfarë do të ndodhë?

Banania do të marrë ngjyrën e verdhë të bukur dhe sërish do të jetë e shijshme.

/Telegrafi/