LAJMI I FUNDIT:

‘Fundoset’ Bitcoin, vlera i bie për 50 për qind

‘Fundoset’ Bitcoin, vlera i bie për 50 për qind

Vlera e Bitcoinit ka vazhduar të bjerë gjatë fundjavës, duke arritur nën 34 mijë dollarë.

Reklama

Sipas CoinMarketCap, kriptovaluta më e madhe në botë për nga vlera e tregut ka rënë tani për 50 për qind, krahasuar me kulmin e saj në nëntor të vitit të kaluar.

Aktualisht Bitcoin po tregtohet me 33 mijë e 600 dollarë, një rënie prej rreth 15 për qind brenda një jave apo rreth 4 për qind për 24 orë.

Vlera aktuale e Bitcoinit | Burimi: CoinMarketCap

Rënia e vlerës së aseteve dixhitale vjen në kohën kur edhe tregjet e aksioneve në botë janë në rënie. Bitcoin përbën rreth një të tretën e tregut të kriptovalutave, me një vlerë totale prej 636 miliardë dollarësh.

Ethereum gjithashtu ka rënë në vlerë, për më shumë se 10 për qind në javën e fundit.

Tregtia me kriptovaluta është dominuar me vite nga investitorët individualë, por, kohëve të fundit, tregu ka parë edhe një fluks investitorësh profesionistë, të tillë si menaxherë parash dhe fonde mbrojtëse. /Telegrafi/