Vrasësit më mizorë në histori kanë pasur fiksimet e tyre. Fjalët e fundit të tyre, në disa raste tregojnë ndonjë nga arsyet që i çuan të kryenin vrasje.

PETER KURTEN

Krimi: Vrasje/delikt seksual

Viktima të identifikuara: 9+

Metoda: Therje/çekan

Data e vrasjes së tij: 6 korrik 1931 (në moshën 48-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Gijotina

Fjalët e fundit: “Më thoni. Pasi ma preni kokën, a do të mund të dëgjoj, së paku një moment tingullin e gjakut tim se si rrjedh nga qafa ime? Kjo do të ishte kënaqësi që do të përfundonte të gjitha kënaqësitë”!

JOHN WAYNE GACY

Krimi: Vrasje

Viktima të identifikuara: 33

Metoda: Ngufatje/Therje

Data e vrasjes së tij: 10 maj 1994 (në moshën 52-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Injeksion

Fjalët e fundit: “Më puthni në prapanicë”!

AILEEN WUORNOS

Krimi: Vrasje

Viktima të identifikuara: 7

Metoda: Luante prostitutën, plaçkiste dhe vriste me armë

Data e vrasjes së saj: 9 tetor 2002 (në moshën 46-vjeçare)

Metoda e vrasjes së saj: Injeksion

Fjalët e fundit: “Do të doja të them: notoj me gur e do të kthehem si në Ditën e Pavarësisë, me Jezuin, më 6 korrik, si në film, anije e të gjitha. Do të kthehem”!

JAMES FRENCH

Viktima të identifikuara: 2 (ka vrarë edhe shokun e qelisë)

Metoda: Vriste motoçiklistin që e merrte kur kërkonte transport

Data e vrasjes së tij: 10 gusht 1966 (në moshën 30-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Karrigia elektrike

Fjalët e fundit: “Çka po mendoni për këtë titull: French fries (patate të skuqura, por në rastin e tij “Frenchi po piqet”)”!

ROBERT ALTON HARRIS

Krimi: Vrasje

Viktima të identifikuara: 2

Metoda: Armë zjarri

Data e vrasjes së tij: 21 prill 1992 (në moshën 39-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Dhoma e gazit

Fjalët e fundit: “Ndoshta je mbret, ndoshta je pastrues rrugësh, por ne të gjithë vallëzojmë me vdekjen”!

THOMAS J. GRASSO

Krimi: Vrasje

Viktima të identifikuara: 2

Metoda: Ngufatje

Data e vrasjes së tij: 20 mars 1995 (në moshën 32-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Injeksion

Fjalët e fundit: “Nuk i mora shpagesat. Doja shpagesa. Dua që këtë mediat ta dinë”!

MANUEL PINA BABBIT (veteran)

Krimi: Vrasje/plaçkitje/sulme

Viktima të identifikuara: 1

Metoda: E panjohur

Data e vrasjes së tij: 4 maj 1999 (në moshën 50-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Injeksion

Kuriozitet: Gjatë pritjes së ekzekutimit, u dekorua për lëndim në Luftën e Vietnamit

Fjalët e fundit: “Po ua fal të gjithëve”!

BARBARA GRAHAM

Krimi: Vrasje

Viktima të identifikuara: 1

Metoda: Rrahje me revole/ngufatje

Data e vrasjes së saj: 3 qershor 1955 (në moshën 31-vjeçare)

Metoda e vrasjes së saj: Dhoma e gazit

Fjalët e fundit: “Njerëzit e mirë janë aq të sigurt se kanë të drejtë”!

EDWARD KELLY

Krimi: Vrasje

Viktima të identifikuara: 6

Metoda: Armë zjarri

Data e vrasjes së tij: 11 nëntor 1880 (në moshën 25-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Varje

Fjalët e fundit: “E tillë është jeta”!

AMELIA DYER

Krimi: Vrasje

Viktima të identifikuara: 6 të lënduar, i përshkruhen mbi 400 (që të gjithë fëmijë)

Metoda: Ngufatje

Data e vrasjes së saj: 10 qershor 1896.

Metoda e vrasjes së saj: Varje

Fjalët e fundit: “S’kam çfarë të them”!

WILLIAM BONIN

Krimi: Vrasje/sodomi/trazira

Viktima të identifikuara: 21-36

Metoda: Ngufatje

Data e vrasjes së tij: 23 shkurt 1996 (në moshën 49-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Injeksion

Fjalët e fundit: “I sugjeroj çdo personi që mendon të bëjë diçka të rënd dhe kundër ligjit, që së pari të shkojë në një vend të qetë dhe të mendojnë mirë”!

PETER MANUEL

Krimi: Vrasje/dhunime

Viktima të identifikuara: 7-9

Metoda: Armë zjarri

Data e vrasjes së tij: 11 korrik 1958 (në moshën 31-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Varje

Fjalët e fundit: “Ngriteni zërin e radios dhe do të shkoj i qetë”!

Dr. MARCEL PETIOT

Krimi: Vrasje/plaçkitje

Viktima të identifikuara: 27 + (hebrenj gjatë Luftës së Dytë Botërore)

Metoda: Helmim (u premtonte strehë dhe ikje në liri)

Data e vrasjes së tij: 25 maj 1946 (në moshën 49-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Gijotina

Fjalët e fundit: “Zotërinj, e kam këshillën e fundit: Kthehuni, se kjo nuk do të jetë pamje e njëjtë”!

GARY BURRIS

Krimi: Vrasje/plaçkitje

Viktima të identifikuara: 1

Metoda: Armë zjarri

Data e vrasjes së tij: 20 nëntor 1997 (në moshën 40-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Injeksion

Fjalët e fundit: “Më teleportoni”!

MARIO BENJAMIN MURPHY

Krimi: Vrasje me pagesë

Viktima të identifikuara: 1

Metoda: Shufër hekuri/Therje

Data e vrasjes së tij: 17 shtator 1997 (në moshën 25-vjeçare)

Metoda e vrasjes së tij: Injeksion

Fjalët e fundit: “Sot është ditë e mirë për të vdekur. Po iu falë të gjithëve. Shpresoj t’iu fali edhe Zoti”! /Telegrafi/