LAJMI I FUNDIT:

Filmi i vitit 1947 që parashikoi sjelljet e sotme

Filmi i vitit 1947 që parashikoi sjelljet e sotme

Njerëz duke përdorur pajisje që mbahen në dorë në kafe apo makina të pajisura, mund të duket si një foto e realitetit tonë, por këto imazhe janë kapur në një film francez të vitit 1947.

Reklama

Filmi i titulluar “Télévision: Oeil de Demain” ose në shqip “Televizioni: syri i së nesërmes” jo vetëm që parashikon një sërë pajisjesh teknologjike të ditëve moderne, por tregon dhe sjelljen e njerëzve gjatë përdorimit të tyre.

Në video mund të shikohen njerëzit ndërsa përplasen me njëri-tjetrin, ndërsa shohin pajisjen që kanë në dorë apo duke u përplasur me makinën që drejtojnë pasi shpërqendrohen nga televizioni i instaluar në kabinë.

Filmi bardhezi është prodhuar pas Luftës së Dytë Botërore bazuar në një ese të Rene Barjavel dhe me regji të J.K. Raymond-Millet.

Edhe pse Barajavel nuk i ka parashikuar me përpikmëri telefonat e sotëm të zgjuar, ka goditur me sjelljen e njerëzve kur kanë në përdorim këto pajisje. /A2/