Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe tha se ministria nuk do të lejojë mungesa të çdo lloj insuline deri në blerjen e sasive të reja për të cilat do të shpallet tenderi në shtator, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Duke pasur parasysh se Ligji për importimin paralel ka ndryshuar, ka pasur një vonesë në dhënien e insulinave të caktuara, por kjo tashmë është tejkaluar. Ne jemi të gatshëm për periudhën e ardhshme që pason, derisa të zbatohet procedurat e reja, me të cilën ne zbatojmë metodat dhe mënyrën e përdorimit të blerjes nga vendet moderne evropiane, ndërsa ato janë insulina moderne dhe të besueshme që nuk i kemi pasur kurrë më parë për pacientët tanë. Ne do të sigurojmë sasi rezervë për dy muajt e ardhshëm, si dhe mënyra të reja të matjes së insulinës, veçanërisht në fëmijët”, tha ministri Filipçe.

Ministria e Shëndetësisë më parë njoftoi se kontratat për blerjen e insulinave me procedurën e mëparshme të tenderit ishin të vlefshme deri në dhjetor dhe se për momentin po zhvillohet dialogu teknik me operatorët ekonomikë për blerjen e insulinës, glukagonit, shiringave të insulinës, shiritit të sheqerit dhe pompave të insulinës çka janë të nevojshme për t’i siguruar deri në shtator të vitit 2020. /Telegrafi/