Shumë hulumtime e artikuj thonë se periudha më e mirë për të lindur fëmijë është në vitet tuaja të 20’ta.

Kjo për shkak se gjërat mund të komplikohen nëse bëheni nënë shumë vonë, transmeton Telegrafi.

Por, një studim i ri sapo ka zbuluar se lindja e fëmijës pasi t’i keni mbushur 30 vjet mund të jetë çelësi për fëmijë të mençur.

Studimi me rreth 18,000 fëmijë është kryer nga ekspertët anglezë dhe ka gjetur lidhjen mes moshës kur një femër bëhet nënë dhe zhvillimit të fëmijës.

Sipas ekspertëve, fëmijët e lindur nga nënat mbi 30 vjet në përgjithësi shënojnë pikë më të larta në teste kogntive, kanë nota më të mira kur të rriten, etj. /Telegrafi/