Prindërit habiten kur vogëlushi i tyre, pas një apo dy vjetësh, befas fillon të refuzojë të shkojë në kopsht, shpesh në mënyrë dramatike

Ky regres është i njohur për psikologët, ndërsa prindërit nuk duhet të shqetësohen, por reagimi i tyre është çelësi për zgjidhjen e problemit, transmeton Telegrafi.

Një ndryshim në rutinë ose një hap në zhvillim

Arsyeja më e zakonshme për këtë sjellje është ndonjë ndryshim në jetën e fëmijës.

Nëse një fëmijë është bërë me një vëlla ose motër, ka lënë anash gjumin e pasdites, është zhvendosur ose ka dalë në një rutinë tjetër, gjë që mund të jetë një shkas për këtë situatë.

Psikologu i fëmijëve Sasha Lin thekson se shkas për regresione të tilla nuk është gjithmonë një ndryshim në jetën e fëmijës, por mund të jetë një shenjë e rritjes dhe zhvillimit të tij.

Ndërsa fëmija rritet, ndryshon edhe kuptimi i tij për botën rreth tij, gjë që ndonjëherë mund të jetë mjaft emocionale për fëmijët që ende po mësojnë të pranojnë emocionet e tyre.

Jini të qëndrueshëm në vendimin tuaj

Nëse e gjeni veten në këtë situatë, është e rëndësishme që të bashkëpunoni me edukatoret dhe përpiquni të gjeni zgjidhjen më të mirë për të ndihmuar fëmijën së bashku.

Mungesat shtesë nga kopshti vetëm sa rrisin frikën dhe ankthin e fëmijës, ndaj është e rëndësishme që prindërit të qëndrojnë të qëndrueshëm në vendimin e tyre nëse fëmija do të vazhdojë të shkojë në kopsht apo do të gjejë një mundësi tjetër për kujdestarinë.

Ju mund ta zbusni ankthin e ndarjes së fëmijës duke e bërë në marrëveshje me edukatoret që të sjellë lodrën e tij të preferuar në kopsht në këtë fazë.

Pas kopshtit mund të krijoni një ritual tuajin që do ta relaksojë dhe do ta gëzojë atë. Mbani në mend se kjo është një fazë e zakonshme në zhvillim dhe do të kalojë. /Telegrafi/