Përdorimi i flamurit shqiptar ishte i ndaluar gjatë një periudhe të Jugosllavisë komuniste dhe dënimet ishin mjaft të rrepta.

Mirëpo, një familje nga Prishtina, në vitin 1968 çoi krushqit për ta marrë nusen me flamurin kuqezi, njofton Klan Kosova.

Kjo ishte hera e parë që dihet të ketë ndodhur një veprim i tillë në Kosovë.

Për më shumë, shikojeni storjen e përgatitur nga Klan Kosova.