“Ndihmoni ta mbani Facebook dhe Instagram falas” êshtë porosia kyçe e Facebook. 

Facebook dhe Instagram janë të dëshpëruar që përdoruesit t’u japin atyre qasje në të dhënat dhe po kërcënojnë ata të cilët mund të refuzojnë të binden ndaj kësaj kërkese të gjigantëve të tekonologjisë dhe rrjeteve sociale, raporton iMore.

Me iOS 14.5, aplikacionet duhet të kërkojnë leje nga një përdorues për t’i ndjekur ato nga një aplikacion në tjetrin.

Facebook dhe Instagram po kërcënojnë se përdoruesit do të duhet të paguajnë për shërbimet e tyre. Por kjovetëm nëse përdoruesit nuk lejojnë që aplikacioni t’i gjurmojë nga një aplikacion në tjetrin pasi të instalojnë iOS 14.5.

“Për t’i ndihmuar njerëzit të marrin një vendim më të informuar, ne gjithashtu po tregojmë një njoftim në ekranintonë, së bashku me atë që e bën Apple. Do të sigurojë më shumë informacione në lidhje me mënyrën se si ne përdorim reklamat e personalizuara, të cilat mbështesin bizneset e vogla dhe i mbajnë aplikacionet falas. Nëse i pranoni kërkesat për Facebook dhe Instagram, reklamat që shihni në ato aplikacione nuk do të ndryshojnë. Nëse refuzoni, do të shihni përsëri reklama, por ato do të jenë më pak relevante për ju. Dakordimi i këtyre udhëzimeve nuk rezulton në mbledhjen e llojeve të reja të të dhënave nga Facebook. Thjesht do të thotë që ne mund të vazhdojmë t’u japim njerëzve përvoja më të mira” thuhet në njoftimin e Facebook.

Pas lëshimit të iOS 14.5, të gjitha aplikacionet duhet të kërkojnë leje para se të mund të ndjekin një përdorues midis aplikacioneve dhe faqeve të internetit.

Kjo i bën kompanitë si Facebook të shqetësohen për të ardhurat e tyre nga reklamat, dhe ata janë duke provuar çdo gjë për t’u siguruar që njerëzit i lejojnë ata t’i ndjekin ato.