A keni dëgjuar thashethemet se pas vdekjes së tij, Walt Disney ishte ngrirë? Rrëfimet që vazhdojnë të mbijetojnë thonë se trupi i tij është ngrirë që të kthehet në jetë kur shkenca të arrijë nivelin e duhur të zhvillimit.

Kritiku i filmit, Nicholas Barber, analizon variantet e ndryshme që ndërlidhen me vdekjen e krijuesit më të famshëm të veprave animuara. Sipas disa versioneve, është ngrirë koka e jo trupi i tij. Sipas disa versioneve të tjera, trupi i tij gjendet nën atraksionin e famshëm të Diznilendit, “Piratët e Karaibeve”.

Teksa e analizon këto mite, Barber ndan faktet nga trillimet. Dhe, fakti kryesor është se ai nuk është ngrirë.

Reklama

Videon e realizuar nga BBC, mund ta shihni: KËTU. /Telegrafi/