LAJMI I FUNDIT:

A është e rrezikshme të flasësh në telefon në një pikë karburanti?

A është e rrezikshme të flasësh në telefon në një pikë karburanti?

Pavarësisht rrezikut të vogël që telefoni juaj celular të ndezë zjarrin, gjiganti i naftës Shell thotë se nuk është e mençur të përdorni telefonin tuaj gjatë furnizimit me karburant

Shumë pika karburanti kanë tabela paralajmëruese që ndalojnë përdorimin e celularëve gjatë karburantit. Arsyeja? Telefonat celularë mund të kenë energji të mjaftueshme për të krijuar një shkëndijë.


E kombinuar me tymrat e ndezshëm të benzinës, kjo mund të shkaktojë zjarr, i cili mund të dërgojë më tej në lëndime serioze.

“Ne nuk ishim në gjendje të gjurmojmë një incident që përfshin përdorimin e telefonave celularë gjatë karburantit”, deklaroi për USA Today Instituti i Pajisjeve të Naftës.

Rreziku është teorik, por për sa kohë ka perspektiva teorike, duhet të respektohen rregullat.

Afishet e ndalimit që përdoren ende në shumë pika karburanti thuhet se datojnë që në ditët e para të telefonave celularë. Në atë kohë, bateritë e celularëve ishin shumë më të mëdha dhe ekzistonte rreziku i shkëndijave.

Gjiganti i naftës Shell, me gjithë rrezikun e vogël që telefoni juaj celular të ndezë zjarrin, thotë se nuk është e mençur të përdorni telefonin tuaj gjatë furnizimit me karburant. Kujdesi nuk është kurrë i tepërt. /Telegrafi/