Dje u dha informacioni për parregullsi nga ana e OBRM-PDUKM-së.

Përkatësisht, partia me një borxh prej 400.000 eurosh mbylli llogarinë e saj pas zgjedhjeve presidenciale të vitit të kaluar, shifra të tilla tregojnë një raport të publikuar nga Enti Shtetëror për Revizion.

Sipas Kodit Zgjedhor, të gjitha partitë politike hapin llogari të dedikuara para zgjedhjeve, të cilat më pas duhet të mbyllen në zero, ndërsa ligji parashikon që shpenzimet e fushatës së tyre do të mbulohen vetëm nga ajo llogari. Sidoqoftë, llogaria e OBRM-PDUKM-së pas zgjedhjeve mbeti minus për shkak të faturave të papaguara të shërbimeve që përdori gjatë fushatës.

“Të gjitha fondet e parashikuara për të financuar fushatën zgjedhore paguhen ng llogaria e transaksionit të partisë dhe të gjitha shpenzimet e fushatës do të mbulohen ekskluzivisht nga fondet në atë llogari”, thuhet në nenin 10 të Kodit Zgjedhor.

OBRM-PDUKM më shumë i ka borxh kompanisë “Polyestreday” ose mijë euro borxh për shtypjen e bluzave për fushatën presidenciale./Telegrafi/