Mënyra se si Vjosa Osmani ka përkujtuar Betejën e Koshares ka shkaktuar reagime nga subjektet opozitare.

Mos përmendja e termit “UÇK” nga presidentja në statusin e saj të gjatë për Betejën e Koshares nuk ka kaluar pa reagime nga opozita.

Deputetja e PDK-së, Eliza Hoxha përmes një reagimi në Facebook ka parashtruar disa pyetje publike në drejtim të Osmanit në lidhje me Betejën e Koshares si shenjë proteste.

Hoxha thotë se Osmanit asnjëherë nuk ia zë goja ta përmend UÇK-në.

“Ca pyetje për Presidenten Osmani:

Kjo brigada 138 në Koshare e kujt ishte?

Udhëheqësit e saj çfarë embleme mbanin?

Ushtarët e saj prej nga erdhën?

Edhe nëse ju “harroni”, ka ende ushtar të kësaj beteje/brigade që janë dëshmi e gjallë e asaj ushtrie që juve nuk ua zë goja asnjëherë të vetme…

USHTRIA ÇLIRIMTARE E KOSOVËS”, ka shkruar deputetja Eliza Hoxha.

Edhe kryetari i PSD-së, Dardan Molliqaj ka qenë i ashpër me Osmanin në lidhje me statusin e kësaj të fundit për Betejën e Koshares.

Molliqaj thotë se Vjosa Osmani nuk lë rast pa shmangur UÇK-në në fjalimet e saj.

“Vjosa Osmani nuk është në nivelin e detyrës unifikuese të presidentit. Kjo jo vetëm për rolin e saj përçarës politik në të tashmen. Ajo po i rikthen problemet e të shkuarës. Mezi ishte arritur një pajtim tej partiak që kur flasim për luftën flasim në radhë të parë për UÇK-në. Ajo nuk lë rast pa e shmangur, pa e munguar UÇK-në. Kur UÇK-ja është në akuzë, ajo ka zgjedhur shmangjen, harresën e qëllimshme. Roli i saj revizionist karshi ngjarjes UÇK i shkon fort për shtati liliputëve si Kurti që i flasin tërë jetën historisë, vetëm për t’u bërë vëzhgues i saj në momentin kyç, kur ndalet koha dhe hapet fusha”, ka shkruar Molliqaj.

I pari i PSD-së thotë se Osmani tash nuk i ka penges njerëzit e UÇK-së që janë në Hagë, por sipas tij është historia e UÇK-së pengesë./Telegrafi/