Përmes fotografive, katër momente historike të Kosovës…

Në shënim të dhjetë vjetorit të pavarësisë së Kosovës, në Galerinë e Ministrisë së Kulturës në Prishtinë është hapur ekspozita “Midis ëndrrës dhe realitetit” e Eliza Hoxhës. Ajo ka prezantuar fotografi nga katër momente historike të Kosovës.

Në ekspozitë, për të pranishmit u dha edhe një katalog, ku shkruhej se vitet e 90-ta janë përjashtim, protestë, dhunë, vdekje, dhimbje, mungesë, pamundësi, mjegull, përpjekje, paralelizëm, mobilizim, solidarizim, ëndërr, dëshirë, vullnet, mision, qëllim…