Ekipet dhe organizatat angleze të futbollit po mbyllin të gjitha llogaritë e tyre në Facebook, Twitter dhe Instagram për fundjavë si pjesë e një bojkoti masiv ndaj mediave sociale për të avokuar për politika më të mira në lidhje me diskriminimin dhe abuzimin që marrin lojtarët dhe anëtarët e klubeve në ato platforma.

Ndërprerja vjen pasi organizatat e ndryshme të futbollit anglez u bashkuan në shkurt për të kërkuar ndryshime nga CEO i Facebook Mark Zuckerberg dhe CEO i Twitter Jack Dorsey në një letër të hapur duke kërkuar që kompanitë të ndërmarrin veprime më të forta kundër komenteve diskriminuese dhe raciste.

Ligat shpresojnë që bojkoti i kësaj fundjave do të bazohet në atë lëvizje, duke vënë në dukje se ndërsa është bërë përparim, lojtarët, ekipet dhe anëtarët e tjerë të botës së futbollit anglez ende mendojnë se ka shumë më tepër që Facebook dhe Twitter mund të bëjnë për të ndaluar abuzimin në online ndaj lojtarëve.