Derisa listoni rrjetet sociale si TikTok apo Twitter, a keni hasur ndonjëherë në akronime apo ndonjë fjalë që ju duket e panjohur?

E ndoshta “sllengu” i internetit shpesh ju bën konfuz. Por një gjë është e sigurt që shkurtesat për tekste dhe mesazhe dita-ditës po shtohen, transmeton Telegrafi.

Edhe pse këto akronime për disa janë më të shpejta dhe konkrete, për të tjerët nuk është punë e lehtë të deshifrohen.

“Ngl” do të thotë “nuk do të gënjejë” sipas Cambridge Dictionary. Mund të përdoret në shumë mënyra, për shembull kur dikush e pranon për diçka, shpreh kritika apo edhe për të bërë ankesë në mënyrë jo të vrazhdë.

Reklama

Më poshtë ju sjellim disa nga shembujt:

“Ngl kënga e tyre e fundit nuk është aq e mirë”,

Reklama

“Ngl vërtetë do të kisha dëshirë të ha diçka nga McDonald’s”,

“Ngl nuk të shkon kjo frizurë”.

Termi që shpesh shkruhet me shkronja të vogla si “ngl”, është një prej shumë akronimeve që përdoren për dërgimin e mesazheve në rrjetet sociale. /Telegrafi/