LAJMI I FUNDIT:

A e dini përse NUK është mirë të rrini shumë gjatë pa SEKS? Këto janë pasojat!

A e dini përse NUK është mirë të rrini shumë gjatë pa SEKS? Këto janë pasojat!

Sa mund të qëndroni pa seks por që të mos ndikojë negativisht në shëndetin tuaj? A e njihni orën tuaj seksuale dhe a mundeni të sqaroni në përgjithësi nevojën tuaj për seks?

Të mirat e seksit të rregullt tashmë janë shumë të njohura, mirëpo nëse ju mungon aksioni, kujtohuni përse nuk është punë e mençur të abstenoni tepër gjatë dhe çka fitoni nëse kjo pikërisht ju ndodh, transmeton Telegrafi.


Mungesa e jetës seksuale shkakton shumë reaksione, ndërsa në rastet ekstreme mund të sjellë deri te gjendjet shumë të rënda- skuqje, irritim, zemërim dhe të ngjashme.

Personat e tillë mund të fillojnë t’i lëndojnë njerëzit afër tyre, duke qenë se nuk kanë arritur t’i lexojnë shenjat trupore.

a972608a74b74e1b9d2ef4ec490844374c02a804_articlemain

Më poshtë janë disa motive për të evituar mungesën e seksit për shumë kohë.

▪ Muskujt e vagjinës shtendosen dhe për t’i mbajtur në mënyrë sa më të mirë duhen raportet seksuale në mënyrë periodike.

▪ Femrat që nuk kanë marrëdhënie seksuale, priren të kenë më shumë akne.

▪ Nëse ju nuk keni seks të mjaftueshëm, hormoni kolagjen sekretohet më pak, i cili është përgjegjës për mirëmbajtjen e lëkurës. Nëse ky hormon nuk sekretohet, ka gjasa për plakje të parakohshme të lëkurës.

▪ Gjatë mungesës së seksit, ekziston mundësi e madhe që të keni rezistencë të ulët ndaj dhimbjeve.

▪ Meshkujt rrezikojnë disfunksionin erektil dhe nga mungesa e seksit shton rreziqet e kancerit të prostatës.

▪ Nëse bëni seks shumë shpesh do të keni një sistem imunitar më të mirë se ata që vendosin të kryejnë marrëdhënie në net të veçanta pasionate.

▪ Shumica e femrave të cilat nuk e praktikojnë seksin vuajnë na pagjumësia dhe prandaj gjatë ditës janë të përgjumura. Në të vërtetë, në këtë ndikon hormoni oksitocinë i cili tek femrat ndikon si qetësues,i cili lirohet gjatë orgazmës.

▪ Sa më shumë seks të bëni, aq më shumë do të doni të bëni. Mungesa e seksit ul libidon. Kjo provokon probleme duke u bërë indiferentë.

▪ Harresa. Seksi ndikon në qarkullimin e gjakut dhe vetvetiu edhe në punën e mirë të trurit.

▪ Nëse jeni të stresuar, një raport seksual është një mënyrë e mirë për të dalë.

▪ Nëse nuk bëni seks shumë shpesh duhet të shkoni në palestër. Aktiviteti seksual shton probleme kardiovaskulare.

▪ Femrat që nuk kanë seks të mjaftueshëm, e humbin vetëbesimin dhe vazhdimisht janë të pakënaqura me veten dhe pamjen e tyre, por edhe shpesh, kanë qëndrim armiqësor ndaj të tjerëve.

Mbi të gjitha, mundohuni të gjeni kohë dhe ta analizoni veten, nevojat dhe dëshirat tuaja. Në këtë mënyrë do ta kuptoni se çfarë duhet të bëni për t’u kthyer “në rrugën e duhur”. /Telegrafi/

ggg