Ish-presidenti amerikan, Donald Trump mund të ketë fshehur dokumente gjatë një kontrolli të FBI-së në pronën e tij në muajin qershor, thonë zyrtarët e Departamentit të Drejtësisë.

Në një dosje gjyqësore, departamenti tha se “ka të ngjarë që u bënë përpjekje për të penguar hetimin e qeverisë”.

Ata pretenduan se agjentët ishin “të ndaluar në mënyrë eksplicite” të kontrollonin një kuti magazinimi në rezidencën e Trumpit në Mar-a-Lago.

Trump mori 184 dokumente sekrete nga Shtëpia e Bardhë, reagon ish-presidenti amerikan: Nuk kam bërë asgjë të keqe Trump mori 184 dokumente sekrete nga Shtëpia e Bardhë, reagon ish-presidenti amerikan: Nuk kam bërë asgjë të keqe

Të dhënat e tjera ka të ngjarë të jenë “fshehur dhe hequr” nga një dhomë magazinimi, thanë zyrtarët, raporton bbc.

Presidentët amerikanë duhet t’i transferojnë të gjitha dokumentet dhe emailet e tyre në një agjenci qeveritare të quajtur Arkivi Kombëtar – dhe FBI po heton nëse zoti Trump i ka trajtuar në mënyrë të pahijshme të dhënat duke i dërguar ato nga Shtëpia e Bardhë në Mar-a-Lago pasi u largua nga detyra në janar 2021.

Reklama
Reklama

Ai ka mohuar çdo keqbërje dhe tha se sendet ishin të deklasifikuara. Trump ka paditur shtetin për dokumentet që janë marrë nga pasuria e tij dhe po kërkon që qeveria t’i kthejë çdo sendet që nuk ishtinnë objektin e urdhrit të kërkimit.

Avokatët e tij kishin kërkuar gjithashtu që një avokat “neutral” i palës së tretë – i njohur si vlerësues special – të sillet për të përcaktuar nëse dosjet e sekuestruara mbulohen nga privilegji ekzekutiv, i cili u lejon presidentëve të mbajnë të fshehta disa komunikime.

Publikohen dokumentet e gjykatës që dërguan në kontrollin e pronës së Trumpit në Florida Publikohen dokumentet e gjykatës që dërguan në kontrollin e pronës së Trumpit në Florida

Zakonisht vlerësuesit e posaçëm caktohen në çështjet penale ku ka shqetësime se disa prova mund të mbrohen nën privilegjin avokat-klient, ose mbrojtje të tjera që mund t’i bëjnë ato të papranueshme në gjykatë.

Reklama
Reklama

Regjistrimet e fundit gjyqësore të bëra nga Departamenti i Drejtësisë të martën janë në përgjigje të padisë së Trump. /Telegrafi/