LAJMI I FUNDIT:

DISA GRA

DISA GRA

Poezi nga: Anne Sexton
Përktheu: Faslli Haliti

Reklama

Disa gra martohen në shtëpi.
Është si një lëkurë, si tjetër zemër
tjetër gojë, një tjetër mëlçi,
tjetër rropulli.
Muret janë të fortë dhe në ngjyrë të kuqe.
Shikoje gjithë ditën në gjunjë.
Burrat hyjnë me forcë,
të rriskuar si Jona
në mishin e nënave të tyre.
Një grua është nënë e vetëvetes.
Kjo ka rëndësi.