Gjatë ditës së parë të vizitës së tij të punës në Berlin, Ministri Nikolla Dimitrov zhvilloi një seri aktivitetesh dhe takimesh për të paraqitur argumentet e Maqedonisë për marrjen e datë për fillimin e negociatave të pranimit me BE-në në tetor.

Për këtë qëllim, Dimitrov fillimisht drejtoi dhe shkëmbeu mendime me bashkëbiseduesit përkatës nga disa institucione shtetërore, anëtarë të Bundestagut dhe komunitetit “Think Tank”, gjatë një mëngjesi pune të organizuar nga fondacioni Kerber.

Më pas, Ministri Dimitrov u takua me kolegun e tij, Ministrin e Punëve të Jashtme të Republikës Federale të Gjermanisë, Heiko Maas.

“Këtë vit unë jam një vizitor i shpeshtë në Berlin dhe sot, direkt në sytë e Këshillit të BE-së në Tetor, kam ardhur të shkëmbej mendime me miqtë tanë gjermanë dhe të theksoj edhe një herë se Maqedonia e Veriut është një mundësi e qartë për sukses të merituar dhe të përbashkët me BE-në në tetor. Ne jemi mirënjohës për mbështetjen gjermane dhe të sigurt se perspektiva evropiane së shpejti do të vërtetohet dhe njihet nga të gjitha vendet e tjera anëtare të BE-së”, deklaroi Dimitrov në takim me Maas.

Maas: Maqedonia e Veriut do të gjejë rrugën e saj drejt BE-së nëpërmes bashkëpunimit dhe kompromisit Maas: Maqedonia e Veriut do të gjejë rrugën e saj drejt BE-së nëpërmes bashkëpunimit dhe kompromisit

Dhe nesër, Dimitrov vazhdon takimet me përfaqësuesit e Bundestagut gjerman, këshilltarin e politikës së jashtme të kancelares Merkel, si dhe me përfaqësuesit e Ministrisë së Jashtme gjermane./Telegrafi/