Nikolla Dimitrov në seancë të Komisioni për Çështje Evropiane deklaroi se Marrëveshja e Prespës nuk mund të kompletohet në mënyrë të plotë nëse Maqedonia e Veriut është BE-së.

“Te Marrëveshja e Prespës zbatimi i plotë i obligimeve tona është e ndërlidhur me procesin e anëtarësiit në BE. Sa i përket dokumenteve ekzistuese dhe materialeve, obligimet tona nisin dhe përfundojnë në afat prej pesë vitesh që nga hapja e kapitujve”, tha Dimitrov, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Dimitrov theksoi se anëtarësimi në NATO sjell siguri dhe investime.

“Humbëm një gjeneratë të tërë, por nuk guxojmë të bimë në të njëjtin kurth. Nga viktima duhet ta zgjedhim narrativin e fituesit. E vështirë është, por do të vazhdojmë para. Me këtë do t’i ndihmojmë edhe Evropës dhe vetes edhe fqinjëve tanë në rajon”, u shpreh Dimitrov./Telegrafi/